Управитељ

Срђан Граовац

Mастер професор историје

Биографија

Срђан Граовац, рођен 1984. у Апатину. Живи у Новом Саду, по занимању је мастер професор историје – историчар.

Бави се изучавањем прошлости деспотских, племићких и других угледних породица српског етничког порекла на простору Угарске у XV и XVI веку, затим историјом српског народа на простору Хрватске и Босне и Херцеговине у XX веку, те историјатом међународних политичких околности у времену стварања Југославије.

Упоредо, бави се проучавањем историје политичких партија у Краљевини Срба Хрвата и Словенаца (1918-1929). Пише научне радове, објављује у периодици (Летопис Матице српске, Архивски анали, Свеске Матице српске, Зборник Матице српске за историју, итд). У припреми је монографија о прошлости српских племићких и угледних породица на простору Угарске у XVI веку.

Аутор, коаутор или учесник у изради неколико десетина изложби културних добара свих категорија заштите у организацији више установа културе у Србији, Републици Српској, Мађарској, Румунији и Хрватској.

Од 2016. године аутор је више десетина веома посећених јавних трибина организованих у оквиру Трибине младих Културног центра Новог Сада на актуелне друштвено-политичке, хуманистичке и академско-научне, а пре свих историјске теме. Такође, за потребе Културног центра Новог Сада публикује есеје, приказе и историјске осврте у вези са обрађеним темама, чији је аутор у оквиру јавних трибина у поменутој установи културе.

Истовремено, веома је познат и угледан политички аналитичар, председник Управног одбора Центра за друштвену стабилност.

Управни одбор

Горан Томић

Председник

Огњана Старовић

Заменик председника

Добросав Девић

Члан