Међународна сарадња

Фондација ,,Светозар Милетић“ тежи сарадњи и повезивању са сродним организацијама које су вођене истим или сличним вредностима и начелима како у региону тако и широм света.

Са поносом можемо истаћи да је Фондација Светозар Милетић члан ,,Роберт Шуман института“ за развој демократије у централној и источној Европи. Улажемо велике напоре на повезивању са сличним организацијама на првом месту у Европи али и у Русији, Кини и САД.

Један од наших битних циљева је сарадња и повезивање са водећим светским тинк-тенковима, нарочито оним који се баве промишљањем и доношењем политика везаних за подручје централне, источне Европе и Балкана.

Значајан део међународне сарадње наше Фондације је усмерен на учешће у разним иницијативама, форумима и догађајима где настојимо да прикажемо Републику Србију у најбољем светлу те радимо на остварењу националних интереса где год смо у могућности.

Настојимо да полазницима ,,Политичке академије“ омогућимо комуникацију и са страним стручњацима, дипломатама и политичарима, а такође тежимо да им омогућимо учешће на међународним панелима и дискусијама где имају прилику да представе нашу организацију.