НАШЕ ВРЕДНОСТИ

Фондација Светозар Милетић основана је са превасходним циљем развоја српске националне културе и унапређења знања на пољу хуманистичких дисциплина, уз очување сећања на живот и дело корифеја Српске Војводине чије име с поносом носи. С тим циљем на памети, основну делатност Фондације представља образовање млађих нараштаја кроз стални програм наше Политичке академије, али и путем појединачних манифестација едукативног карактера.

Поред тога, Фондација се бави и издаваштвом, као и сарадњом са сродним институцијама у земљи и иностранству. У оквиру Фондације функционише читаоница са више хиљада књишких јединица доступних нашим члановима, уз могућност приступа бројним иностраним часописима.

Фондација Светозар Милетић има успостављену сарадњу са најзначајнијим институцијама националне културе попут Матице Српске, Архива Војводине и Градске библиотеке у Новом Саду, којима се најсрдачније захваљујемо на подршци при формирању књишког фонда наше читаонице. Пуноправни смо чланови Института Роберт Шуман из Будимпеште, чиме наше деловање добија одјек у сарадњи са сродним установама из држава централне Европе.